ДРУШТВО

Изгубљена мачка превалила пут од скоро 1.500 километара да се врати кући

Мачка која се почетком јуна изгубила у Националном парку Јелоустоун пронађена је на путу ка кући два месеца касније, након што је превалила чак скоро 1.500 километара од Вајоминга до Калифорније.
Sputnik
Мачка по имену Рејнбо, у преводу „дуга“, изгубила се чим је са својим власницима 4. јуна стигла на одредиште свог првог путовања у природно окружење, наводи АП.
Док су ту боравили на камповању, власници су је тражили четири дана, али безуспешно.
„Кад смо у повратку у Салинас, где живимо, улазили у пустињу Невада, одједном сам угледала дуплу дугу. Фотографисала сам је и помислила да је то знак да ће са нашом мачком све бити у реду“, присећа се власница мачке Сузан Ангвијано.
У августу су Ангвијанови добили поруку од компаније која производи микрочипове да се њихова мачка налази у Друштву за превенцију суровог понашања према животињама (СПЦА) у Розвилу, у Калифорнији, готово 1.500 километара од Јелоустоуна, а само 322 километра од њихове куће у Салинасу.
Жена која је прва видела мачку како тумара улицама Розвила хранила ју је и појила све док је 3. августа није ухватила и одвела у локални СПЦА.
Већ сутрадан, Ангвијанови су се одвезли у Розвил да преузму своју љубимицу, која је у међувремену смршала више од 2,5 килограма.
„Верујем да је пут прешла углавном пешице. Шапе су јој у ранама. Изгубила је 40 одсто телесне тежине“, рекла је Сузана Ангвијано.
Власници и даље не знају како је њихова мачка стигла до Розвила, али верују да је покушала да се врати кући.
Коментар