РУСИЈА

Кремљ: Русија забринута због нове безбедносне архитектуре Европе, Москва тражи гаранције безбедности

У току је промена система међународних односа, предстоји изградња нове безбедносне архитектуре у Европи, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући изјаву француског председника Емануела Макрона о потреби да Европа преиспита своје даље односе са Русијом.
Sputnik
„Очигледно је да је због брзе промене безбедносне архитектуре Европе, потребно изградити, генерално, нову безбедносну архитектуру Европе. Мења се цео систем међународних односа“, оценио је портпарол.
Песков је истакао да ће у будућности бити потребно веома много напора у том циљу, као и да ће то бити предмет посебне забринутости Крема, имајући у виду да је потребно осигурати легитимне безбедносне интересе Русије и систем гаранција за Москву.
Претходно, француски председник Емануел Макрон изјавио је да Европа мора да преиспита своје односе са Русијом у будућности ради мира широм континента.
Према речима Макрона, потребно је „изградити нови светски поредак, пошто је постојећи непотпун и неправедан“, јер је створен после Другог светског рата и не узима у обзир нове изазове.
Погледајте и:
Коментар