МУЛТИМЕДИЈА

Стотине полицајаца, контроле на улазима, забрана великих торби: Почео Октобарфест у Минхену /фото/

Градоначелник Минхена, Дитер Рајтер званично је у суботу отворио Октоберфест када је традиционално убацио славину у прву бачву пива, означивши 189. почетак фестивала.
Sputnik
1 / 8

Безбедносне мере током манифестације биће изузетно јаке, с обзиром на висок ниво опасности од исламистичког тероризма.

2 / 8

После недавног напада на фестивалу у западном граду Солингену, у којем су убијене три особе, питање безбедности је поново у фокусу, а органи безбедности су изузетно опрезни и свака дојава се помно истражује.

3 / 8

На овогодишњем Октоберфесту примењује се софистицирани безбедносни концепт - контроле на улазима, забрана великих торби, ножева и стаклених флаша, присуство великог броја полицијаца и бетонске саксије за спречавање напада аутомобилима.

4 / 8

Први пут ће око 40 ручних детектора метала бити коришћено насумично током инспекција, најавио је директор популарног фестивала Клеменс Баумгертнер.

5 / 8

Како је навео, на дужности ће бити око 600 полицајаца и неколико хиљада редара.

6 / 8

Према речима министра унутрашњих послова Баварске Јоахима Хермана, нема конкретних знакова опасности, али ниво опште претње од исламистичког тероризма је висок.

7 / 8

Када је реч о цени пива на овогодишњем Октоберфесту, она се креће од 13.60 до 15.30 евра, због чега поједини посетиоци негодују

8 / 8

На Октоберфесту се до 6. октобра очекују милиони посетилаца.

Коментар