РУСИЈА

Ажурирана политика приватности: Телеграм ће моћи да предаје надлежним органима корисничке податке

Месинџер Телеграм ажурирао је своју политику приватности: сада ИП адресе и телефонски бројеви корисника Телеграма који крше његова правила могу бити предати властима као одговор на основане захтеве, саопштио је оснивач месинџера Павла Дуров на свом Телеграму.
Sputnik

„Телеграм је ажурирао своје услове коришћења услуге и политику приватности како би обезбедио једнообразност у целом свету. ИП адресе и бројеви телефона оних који крше правила платформе могу бити откривени надлежним органима као одговор на разумне легалне захтеве“, наводи се у саопштењу.

Тако је на веб страници месинџера у одељку „Политика приватности Телеграма“ додат нови члан под бројем 8.3 „Правосудни органи“, у којем се наводи да „ако Телеграм добије званичан захтев од надлежних правосудних органа, којим се потврђује да сте осумњичени у кривичном предмету за незаконите радње које крше кориснички уговор Телеграма, извршићемо правну анализу захтева и можемо да доставимо вашу ИП адресу и број телефона надлежним органима“.
„Уколико се предсају било какви подаци, то ћемо приказати у извештају који се ажурира свака три месеца на званичном каналу“, додаје се у правилима.
У корисничком уговору је наведено да месинџер не треба користити, између осталог, за слање нежељене поште или обмањивање корисника, а корисник је такође сагласан да не позива на насиље на јавним каналима, ботовима и другим јавним чатовима на Телеграму. Такође се не сме постављати илегалан порнографски садржај на канале, ботове или друге јавне чатове или се бавити „активностима које су илегалне у већини земаља“.
СВЕТ
Тужилац: Телеграм није одговарао на захтеве истраге да идентификује бројне сајбер-криминалце
Погледајте и:
Коментар