РУСИЈА

Белоруска војска приказала нове ударне дронове /фото/

На војном полигону у Брестској области председник Белорусије Александар Лукашенко упознао се са борбеним могућностима белоруског напредног наоружања и технике, међу којима су и ударни дронови „чекан В“ и „беркут 3“.
Sputnik
Како преноси државна агенција Белта, на 230. комбинованом полигону Обуз-Лесновски Лукашенку су приказани модели напредног наоружања, војне и специјалне технике. Више од 30 војних белоруских производа представиле су организације које су део Државног комитета за војну индустрију и предузећа одбрамбеног сектора земље.
Главни акценат током приказа био је на белоруским беспилотним ваздушним системима.
Државни комитет за војну индустрију саопштио је да су 2024. године развијени и уведени у употребу ударна беспилотна летелица „чекан В“и вишефункционална беспилотна летелица кратког домета „беркут 3“.
Дрон „чекан В“ развио је Ваздухопловни ремонтни завод и он је предвиђен за потрагу, откривање и уништавање стационарних или споро покретних земаљских објеката. Дронови укључени у комплекс (може их бити од 7 до 10) су за једнократну употребу (камиказе) са дометом до 25 километара.
Бојева јединица дрона је високо-експлозивна муниција, тежине 2,3 килограма, са прецизношћу погађања мањом од 3 метра (код аналога је од 5 до 10 метара).
РУСИЈА
Лукашенко: Нико неће моћи да освоји Белорусију - нисмо ми мачји кашаљ
Погледајте и:
Коментар