РЕГИОН

Додик: Конаковић је обична нарикача по белосветским дестинацијама

Све што Елмедин Конаковић прича по свету нема везе са БиХ, Републиком Српском и Федерацијиом БиХ, нити са народима који ту живе, јер он износи само личне ставове и "млати празну сламу" с циљем да заради који јефтини политички поен код својих сународника, поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.
Sputnik
"Конаковић је најочитији пример правог наследника политике муслиманске браће Алије Изетбеговића. У жељи да се додвори сарајевској чаршији он упорно покушава да буде већи од Изетбеговића, јер нити има своје политике, ни става, а није ни политичар", навео је Додик.
Он је то рекао у изјави за Срну одговарајући на питање да прокоментарише обраћање министра иностраних послова у Савету министара Елмедина Конаковића на састанку министара спољних послова Покрета несврстаних земаља у Њујорку где је изнео низ неистина о протеклом грађанском рату у БиХ.
Додик је рекао да "овај политички спекулант покушава привући пажњу бирача и муслимана својом политиком јер је ни нема, па онда покушава да се одржи на политичкој сцени ратнохушкачким изјавама, ширењем неистина о Милораду Додику, Александру Вучићу, Републици Српској и Републици Србији".
"Дино Конаковић није достојан уопште да седи у Њујорку и разговора о било којој теми. Он нити представља БиХ, нити износи усаглашене ставове легално изабраних политичких представника у институцијама БиХ. Његов ниво је сарајевска махала где може до сутра да прича, клевеће и лаже, а све преко тога је крупан залогај за малог у покушају", навео је Додик.
Он је додао да је, како је рекао, постало сувишно коментарисати лика попут Конаковића и давати му на значају, јер је реч о неком ко се упорно упиње да буде неко, а у ствари је обична нарикача по белосветским дестинацијама.
"Већ одавно је у области спољне политике срушен уставни поредак БиХ. Муслимански представници самостално износе ставове својих партија и политике муслиманског Сарајева. Чини им се да су успели нешто урадити на почетку, хвалећи се као што се хвали, како други кажу, нарко сарадник Дино. Нама то одговара, јер ће управо то показати колико је БиХ бесмислена, а Дино, (Зукан) Хелез и они раније успешно то раде", истакао је Додик.
Председник Српске је у изјави за Срну навео да странци то знају и не покушавају да спрече овако негативне трендове по БиХ, јер им понекад то одговара, као и нама.
"На један чудан начин страни завојевачи у БиХ су усмерени ка томе да обесмисле БиХ, јер она и јесте таква - бесмислена. Дино и странци то практично показују сваког дана. Нека само наставе. Немојте да вас обесхрабре наши позиви на уставни поредак, процедуре, Дејтонски споразум. Све је то ионако пропало, а нама треба Дино, да у форми корисног идиота, све то и практично потврди", навео је Додик, преноси РТРС.
РЕГИОН
Цвијановићева: Конаковић нарушава односе у БиХ, његови ставови су продукт бошњачке ратне пропаганде
Погледајте и:
Коментар