СПОРТ

Три месеца касније УЕФА признала: Немачка је оштећена

Европска фудбалска федерација (УЕФА) званично је признала да је репрезентација Немачке оштећена у четвртфиналу против селекције Шпаније на Европском првенству.
Sputnik
Фудбалери Шпаније освојили су Европско првенство, али је сада откривено да су имали велику помоћ и то у четвртфиналу против Немачке која је такође била један од фаворита за титулу.
Судијска комисија утврдила је да је у продужетку за Немце морао да буде досуђен пенал у моменту када је Кукуреља играо руком после шута Џамала Мусијале.
„Пратећи УЕФА правила, играње руком у шеснаестерцу које зауставља лопту упућену у гол мора да буде стриктно кажњено, у већини случајева казненим ударцем. Осим у случају да је рука играча уз тело или врло близу тела. У овом случају одбрамбени играч је руком зауставио лопту која је ишла ка голу, руком која није била тако близу тела, тако да је пенал морао да буде досуђен“, наводи се у извештају судијске комисије.
Сматра се да је тај превид Ентонија Тејлора, главног судије из Енглеске, одредио не само ток меча него и самог наставка шампионата.
Прошло је неколико минута од спорне ситуације, а потом је Мерино дао гол који се испоставио одлучујући за полуфинале.
СПОРТ
Надал ће играти за Шпанију!
Коментар