РУСИЈА

Представништво Русије у УН: Лондон – главни противник мира

Велика Британија игра запажену улогу у саботирању мировних иницијатива у Украјини, Лондон је сада главни противник мира, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански у интервјуу за Спутњик.
Sputnik
„Апсолутно нам је јасно да, наравно, Велика Британија заиста стоји иза многих иницијатива које подривају све мировне напоре у Украјини. Довољно је сетити се како је бивши британски премијер Борис Џонсон уништио преговоре у Истанбулу, који су завршени парафирањем нацрта мировног споразума између Русије и Украјине“, рекао је Пољански.
Он је истакао да је улога Велике Британије тамо била веома приметна.
„Она је сада главни противник мира“, оценио је руски дипломата.
Лондон заузима такав став, јер је вековима неговао русофобију која је сада достигла свој апогеј, нагласио је Пољански.
Крајем новембра 2023. године шеф фракције странке „Слуга народа“ у Врховној ради Давид Арахамија изјавио је да је у пролеће 2022. године тадашњи британски премијер Борис Џонсон одвратио Кијев да заврши сукоб у Украјини, позивајући га да ништа не потписује са Русијом.
Руско-украјински преговори вођени су у Истанбулу током пролећа 2022. године, а Арахамија је био један од чланова украјинске делегације.
Москва је раније више пута истицала да је спремна за преговоре, али да је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Русију на преговоре за које Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог.
РУСИЈА
Захарова: С терористима не разговарамо, нити учествујемо на "мировним самитима"
Погледајте и:
Коментар