СВЕТ

Трамп: Зеленски после сваке посете САД оде са 60 милијарди, зато жели победу демократа

Кандидат републиканца за председника САД Доналд Трамп рекао је да Владимир Зеленски жели победу демократа због милијарди долара америчке помоћи.
Sputnik
"Мислим да је Зеленски најбољи трговац у историји. Сваки пут кад дође у САД он одлази са 60 милијарди долара. Он јако жели да демократе победе на овим изборима. Али, ја ћу радити другачије, издејствоваћу мир", рекао је Трамп на митингу у Индијани.
Како је рекао, ако победи на изборима, први задатак ће му бити да се чује са руским председником Владимиром Путином и Владимиром Зеленским и да апелује на њих да постигну споразум.
Он је пребацио актуелној администрацији због тога што нема контакте с руским руководством.
И Доналд Трамп Млађи такође је критиковао Зеленског због изјава на рачун његовог оца и кандидата за потпредседника Џеј Ди Венса.
„Страни лидер који је добио милијарде долара од америчких пореских обвезника дошао је у нашу земљу и има смелости да грубо напада кандидата Републиканске партије за председника? И то је урадио након што је проукрајински фанатик покушао да убије мог оца? Каква срамота!“, написао је он на друштвеним мрежама.
Он је реаговао на интервју Зеленског за „Њјујоркер“ у којем је рекао да Трамп не зна како да заустави рат у Украјини а да је Венс и превише радикалан.
РУСИЈА
Захарова: Осумњичени за атентат на Трампа врбовао авганистанске плаћенике за украјинску војску
Погледајте и:
Коментар