СВЕТ

Не одустају! Бајден се враћа на место свог злочина – у „Милошевићеву Србију“

Логично је да се Бајден после четврт века сетио Слободана Милошевића због тога што жели да затрпа чињеницу да су Американци грубо прекршили међународно право и извршили агресију на једну земљу, а да у том смислу, представи да Американци немају крви на рукама, каже за Спутњик адвокат Бранко Павловић.
Sputnik
У говору пред Генералном скупштином Уједињених нација, председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден подсетио је да је у последњој деценији прошлог века „позивао на одговорност председника Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића за ратне злочине“.
„И одговарао је за њих“, додао је Бајден који је деведесетих био један од највећих америчких јастребова и као такав константно позивао на бомбардовање Срба и Србије.

Бајденов пропагандни трик

Јасно је сада, кад се враћа филм уназад, да је помагање сесцесионистичким тежњама Албанаца 1999. године отворило пандорину кутију у читавом свету, тако да је логично зашто се Бајден вратио на наш случај, додаје Павловић.
„Начин на који они рутински затрпавају ту чињеницу да је Америка прекршила међународно право и извршила агресију са другим државама НАТО је тај да увек говоре о томе да имају неки вредносни суд. Овде о Милошевићу који је злочинац или не знам шта, или о томе да се врши неко непостојеће етничко чишћење у Рачку, тако да је то у склопу тих оправдања зашто Америка, по њима има право да не поштује међународно право, односно да га тумачи како јој падне на памет. Зато што су они изнад, они су морално надмоћни и они чувају слободу у свету и имају одговорност за очување слободе у свету. Наравно, знамо да су то пропагандни трикови и да се иза тога крије да основни извор нестабилности и агресивности у свету лежи у спољној политици САД“.

Демократе оправдавају своје злочине

Бајденово присећање Слободана Милошевића има везе и с тим што су не само он, него и скоро сви људи из његове администрације деведесетих били антисрпски јастребови, укључујући и актуелног амбасадора САД у Србији Кристофера Хила, сматра Павловић.
„Све су то људи који су изградили своје политичке каријере у Америци на случају Балкана и покушају разбијања српског народа и српске државе, тако да је то такође један континуитет где се жели рећи да је политика већ деценијама исправна. Овде, у конкретном случају самог Бајдена, али и иначе они тврде да је политика Америке деценијама у континуитету исправна. А ми видимо да је у континуитету главни извор нестабилности и проблема у свету.“
Зато би се Бајденово помињање Милошевића и Југославије могло назвати повратком злочинца на место злочина, оцењује Павловић.
„Али не само то, него у склопу актуелних догађања они желе да прикажу како то нема никакве везе са накнадним догађајима по свету. Јер тај случај из 1999. године и агресија НАТО се не може узети као било какав пример нарушавања међународног права због свега оног што се касније дешавало у свету до данашњег дана. И наравно да се они бране од почетка до краја. Тај ниво Демократске странке је и данас на власти као што је практично био и за време Била Клинтона деведесетих година. То је потпуно иста политика, нема ту никакве измене, све са Обамом у међувремену, тако да су то логичне ствари да они не одустају од оправдања својих злочиначких подухвата“, закључио је Павловић.
Погледајте и:
РУСИЈА
Знам да изгледам као да имам 40: Бајден се последњи пут обратио у Генералној скупштини УН /видео/
Коментар