РУСИЈА

Небензја открио који је услов да Русија заврши специјалну операцију;Украјинска војска на ивици слома

Русија ће наставити специјалну операцију у Украјини уколико Запад не дозволи да кијевски режим оде мирним путем, рекао је руски амбасадор у УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности.
Sputnik
„Увек смо се са поштовањем односили према Украјинцима, то је братски народ, са којим имамо нераскидиве историјске везе… Али, ако Запад не дозволи да се спасемо од тог канцера који представља кијевски режим, на миран начин… наставићемо специјалну операцију све дотле док њени задаци не буду испуњени војним путем“, упозорио је Небензја.
Он је нагласио да је Русија увек била спремна да живи у миру са Украјином све док од ње нису направили неонацистичку русофобску државу с планом уласка у војни блок НАТО.
Руски дипломата је позвао Кијев да што пре прихвати реалне параметре за дугорочно решавање кризе а не да клизи у нереалистичне „планове победе“.
Како је додао, Украјина је у условима диктатуре Зеленског спремна да се угуши у крви и да гурне свет у трећи светски рат.

„Украјина је, уз неонацистички режим, постала диктатура једног човека, спремна да у циљу очувања власти и слепог праћења Запада не само да угуши земљу у крви него и да као жртву принесе све младе Украјинце који нису успели да побегну из земље и да гурне свет у трећи светски рат“, нагласио је Небензја.

Украјински сукоб се неће завршити а да кршење права рускојезичног становништва Украјине не буде елиминисано, нагласио је руски дипломата.
„Праведно и одрживо решење украјинске кризе није могуће а да се не уклоне основни разлози због којих је и избила криза, а то је , пре свега, кршење права становништва које говори руски језик“, констатовао је он.

Зеленски тражи од Запада да подигне улог

Према речима руског амбасадора, Зеленски је дошао на Генералну дебату у УН како би убедио Запад да се подигну улози у сукобу.
„И ево га овде, у Њујорку, поново моли и поново покушава да убеди Запад да подигне улог у сукобу с Русијом и да гура у смрт своју децу и тако постане директни учесник сукоба с нуклеарном државом“, навео је он.
Владимир Зеленски се претходно у обраћању на Генералној скупштини УН изјаснио против преговора са Русијом у циљу решавања украјинске кризе и поново се заложио да његова „формула мира“ буде основа за решавање сукоба.

Украјинска војска на ивици тоталног слома

Украјинска војска, без обзира на испоруке огромне количине оружја, па и оног великог домета, на ивици је тоталног слома, истакао је Небензја.

„Без обзира на огромне испоруке оружја, укључујући оно великог домета, обезбеђивање обавештајних података, слање плаћеника и инструктора и практично директно учешће Запада у сукобу с циљем да се Русији, жртвовањем живота Украјинаца, нанесе стратешки пораз, украјинска војска је данас на ивици потпуног слома“, истакао је Небензја.

Да бисте се уверили у то потребно је само погледати војне извештаје који показују да се одбрамбена линија Кијева на источном фронту, за чије је успостављање било потребно осам година, драматичном брзином руши, додао је он.
Русија се нада да Владимир Зеленски неће успети да до краја уништи своју земљу и свој народ, закључио је руски амбасадор у УН.
РУСИЈА
Медведев упозорава Запад: Нуклеарни сукоб ником није потребан, али сваком стрпљењу једном дође крај
Погледајте и:
Коментар