СПОРТ

Мрачна страна вечитог дербија – и „Звездин Меси“ као светла тачка

Црвена звезда нанела је Партизану најтежи пораз у Хумској – 0:4 у 174. вечитом дербију, али је забрињавајућа и поражавајућа страна највеће утакмице српског фудбала да су само петорица домаћих играча били стартери у оба тима. Све остало легионари, црно и црвено-белих.
Sputnik
Када су у понедељак увече истрчали на хибридну траву Партизановог стадиона, који је преживео напад хулигана и прави вандалски чин, јер је подлога паљена, прскана хемикалијама, руинирана и посута стаклом, многима није запало за око да од 22 фудбалера на трави, који су од првог минута изашли на терен, само петорица су били Срби!?
Тужно, али истинито! То је слика и прилика српског фудбала који предност (о)лако даје скупо плаћеним странцима, док с друге стране српски таленти, бисери, назовите их како год вам драго, „греју клупу“ и чекају шансу, неретко је и не добију, па за ситан новац оду негде далеко у нади за бољим животом.
Само петорица домаћих играча истрчало је на терен од првог минута у 174. вечитом дербију. Голман Александар Јовановић и његов имењак Филиповић, те повратник из Болоње Михајло Илић, с друге стране код Црвене звезде 17-годишњи Андрија Максимовић и капитен Урош Спајић.
СПОРТ
Легендарни Енглез хвали Павловића: „Биће све бољи“
Звезда је дословце разбила Партизан, нанела му најтежи пораз на његовом терену, а осим хет-трика ШЕрифа Ендиајеа, који је после 56 година постао први фудбалер са три гола у једном вечитом дербију, највише се писало управо о поменутом младом Максимовићу.
Популарни „Звездин Меси“ ког је Владан Милојевић „убацио у ватру“ као другог бонуса, показао је да је вансеријски таленат и да је пред њим светла будућност, уколико настави вредно да ради и развија се.
Са 17 година, три месеца и 18 дана, потукао је рекорд легендарног Дејана Станковића, као другог најмлађег дебитанта, док је рекордер остао Лука Јовић.
Максимовић је уписао асистенцију и тако је исписао историју као најмлађи асистент.
Максимовић је дефинитивно био светла тачка, али је забрињавајући податак да су само петорица домаћих фудбалера били стартери у 174. вечитом дербију и то је нешто о чему би људи који воде српски фудбал, воде Звезду и Партизан морали у будућности да поведу рачуна...
СПОРТ
Чувени Италијан „ударио“ по Србину: „Не свиђа ми се, има слаб карактер“
Коментар