ДРУШТВО

У Београду од 1. до 9. октобра пробе система даљинског грејања

Функционалне пробе система даљинског грејања почеће у Београду, у уторак 1. октобра и трајаће до среде 9. октобра, саопштило је данас Јавно-комунално предузеће "Београдске електране".
Sputnik
То ће бити обављено у оквиру завршних припрема за предстојећу грејну сезону која према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у Граду Београду званично почиње 15. октобра и подразумевају проверу рада топлотних извора, топловодне мреже, топлотних предајних станица, а према потреби и појединих грејних инсталација у објектима.
Пробе ће се прво одвити на Коњарнику и у Младеновцу, након чега следе Топлане "Дунав и "Миљаковац, после којих на ред долазе Топлане "Вождовац", "Борча" и "Вишњичка бања".
Како је наведено функционалне пробе нису, такозване, топле пробе и не подразумевају почетак испоруке топлотне енергије због чега је ЈПК апеловао на потрошаче да не упућују пријаве квара Сервисном центру Београда, ако им радијатори нису топли.
Додаје се да би корисници система даљинског грејања требало да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих грејних инсталација само ако примете цурење воде из инсталација, након чега треба одмах да пријаве квар Сервисном центру града Београда.
Коментар