Специјална операција у Украјини

Фијаско Запада: Свет неће да шаље паре Зеленском и његовој клики – Украјину ће обновити Русија

Подршка у свету Украјини, односно ратној машинерији Украјине, константно опада понајвише због тога што се види да улагања у ту земљу нису била оправдана, каже за Спутњик уредник унутрашњополитичке рубрике „Политике“ Бојан Билбија.
Sputnik
Колективни Запад и Украјина доживели су тешки пораз у Уједињеним нацијама. Само 30 од 193 државе-чланице УН-а подржало је декларацију Г7 о подршци обнове Украјине, наводи се у документу Беле куће.

Свет неће да плаћа богаћење украјинске елите

Украјина која нема резултате покренула је офанзиву на Курску област у Русији управо да би показала да они нешто раде, да имају некакве успехе и да наводно остварују победе на фронту, додаје Билбија.
„Међутим, та победа је пирова јер су те снаге опкољене у Курској области, не могу нигде да мрдну и велики су људски губици које су имали у тој офанзиви. Никакав стратешки циљ није постигнут, изузев тога да се код неких држава у свету прикаже да милијарде долара које оне узимају од својих пореских обвезника нису улудо бачене. И да то што највећи део тог новца заврши у џеповима украјинске елите не значи ништа, већ да треба и даље подржавати Зеленског и његову екипу. И док се они богате и не оскудевају ни у чему, њихов народ гине и страда. И управо све то већи број земаља у свету препознаје и не желе да дају подршку таквом нечему.“

Страх од светског нуклеарног рата

Подршка Украјини у свету изостаје и због тога што је украјински сукоб јако опасан и прети да прерасте у светски нуклеарни рат, додаје Билбија.
Већина земаља сматра да је рационално и разумно решење да се призна реално стање на терену, уместо да свет буде уништен у сукобу НАТО и Русије, оцењује Билбија.
„Изгледа да једино то не сматра Зеленски и они у Белој кући који и даље стоје иза украјинских елита. Видимо да је Украјини одобрена нова транша помоћи од 50 милијарди долара до краја ове године. И намеће се логично питање зашто нису били спремни ти исти доброчинитељи са Запада да у Украјину у мирнодопском периоду уложе десетину те суме у њен развој и просперитет њених грађана, већ сада кад у њој царују смрт, глад, болест, као и одсуство енергије, струје, воде. Сада улажу у нове авионе, тенкове и гранате да би се још више гинуло.“
Да су знатно мање уложили у мирнодопски развој Украјине, никаквог сукоба не би ни било, а то сведочи о лицемерју западних сила које су спремне да уложе огроман новац кад је реч о њиховим материјалним и политичким интересима, додаје Билбија.

Русија ће обнављати Украјину

А то би требало да буде и добра порука и поука за грађане Украјине да разумеју тај механизам у ком су само у улози топовског меса за Запад и да ће бити добри само док гину у тој сврси, сматра Билбија.
„Оног тренутка кад више не буду више спремни, тад ће бити остављени и напуштени. И ту се враћамо на почетак приче. Украјину ће да обнавља Русија као што је обновила све ове делове Украјине који су сада Уставом дефинисане као саставни део Руске Федерације. Многи градови су обновљени, добар пример је Мариупољ који је практично био сравњен до темеља, а сада је то потпуно нови град“, закључио је Билбија.
Погледајте и:
Специјална операција у Украјини
Запад доживео фијаско у УН: Само 30 од 193 државе подржало резолуцију о подршци обнове Украјине
Коментар