РУСИЈА

Најгоре прогнозе се остварују: Талас нестабилности захватио цео Блиски исток

Ескалација блискоисточног сукоба довела је до потпуне конфронтације између Израела и Хезболаха, а најгора предвиђања се остварују у Либану, изјавио је заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Вершињин на састанку Савета безбедности УН о ситуацији на Блиском истоку.
Sputnik
„Подржавамо председавајући сазивање хитног састанка у вези са оштром ескалацијом догађаја у пријатељском Либану и либанско-израелском пограничном региону. Захваљујемо се генералном секретару УН Антонију Гутерешу на извештају и изнетим оценама регионалне ситуације", истакао је он.
„Догађаји последњих дана указују на то да се наше најбоље жеље остварују. Ескалација палестинско-израелског конфликта која је изазвала талас нестабилности по целом Блиском истоку од Црвеног мора до Ирака, изазвала је потпуну конфронтацију између Израела и Хезболаха, чије су главне жртве цивили са обе стране плаве линије", објаснио је он.
Вершињин је подсетио да је од 23. септембра у израелском бомбардовању Либана погинуло најмање 569 људи, укључујући 50 деце, док је 1.835 људи повређено.
СВЕТ
Нови удари Израела на Либан, 23 мртвих /видео/
Коментар