СПОРТ

На Ђоковићеву адресу стигао вапај за помоћ: „Више бих новца зарадио у Мекдоналдсу“

Оснивањем организације ПТПА Новак Ђоковић желео је да помогне да се изједначе права за све тенисере и тенисерке, а његов корак био је ветар у леђима многим играчима да проговоре са каквим се проблемима суочавају. Каруе Сел, бразилски тенисер, открио је да се мучи и обратио се српском асу за помоћ.
Sputnik
Тенисери и тенисерке нису задовољни и није реч само о онима који су слабије рангирани већ и о самим звездама што су открили Карлос Алкарас и Саша Зверев. Незадољство због лошег система само расте, а многи се окрећу ПТПА организацију коју је Новак Ђоковић и замислио као место за помоћ својим коелгама.
Каруе Сел вратио је се у првих 300 на АТП листи, а онда је се огласио и открио како се бори.
„Данас сам ушао у првих 300 први пут у каријери. Али и даље бих више новца зарађивао радећи у Мекдоналдсу. Мени је добро јер имам други посао, али заиста бринем због мојих сапатника. Ниво тениса је у првих 400 много порастао, мислим да квалитет више није само у првих 100. Само идите и гледајте челенџере", написао је Сел на друштвеним мрежама.
Потом је уследила директна порука за ПТПА односно Новака Ђоковића.
„Не сматрам да тенисери треба да зарађују милионе али њих пљачкају на све стране. Првих 50 би требало више да зарађују, исто важи и за првих 100, 150, 200. Новца има и заиста бисмо волели да видемо праве промене ПТПА. Без синдиката, играчи немају никаква права. Само можемо да ћутимо и играмо. Сада се мање бодова добија на челинџерима, а више на АТП турнирима. То је урађено без било какве информације играчима“, написао је Бразилац.
Сматра Сел да боља ситуација није ни са тенисерима који су у првих 100 на АТП листи.
„Мислим да су и играчи из првих 100, али не 25, мање плаћени него што заслужују. Педесети на свету би требало да добија два-три милиона долара годишње. Онима са врха не треба више, али онима из средине треба. Волим да играм и тренирам, али овакву каријеру не бих препоручио својој деци. Ја сам за то да играчима треба помоћи како би тенис као производ напредовао“, објаснио је Сел.
ПТПА је већ много учинила за играче самим тиме што је дозволила да се њихов глас чује, а сама организација у сталном је расту и броји све више чланова.
СПОРТ
Новак хвата залет за Кину /фото/
Коментар