СВЕТ

Посета Зеленског фабрици муниције у Пенсилванији - фаул и за демократе и за лидера кијевског режима

Посета Владимира Зеленског САД могла би да се заврши потпуним крахом због мешања у предизборну кампању у тој земљи, сматра посланик Раде Алексеј Гончаренко* (у Русији је на листи терориста и екстремиста).
Sputnik

„У вези посете САД. Ситуација је веома лоша и критична, поново смо се мешали у предизборну кампању. То уопште не сме да се ради. Ако не буде сусрета са Трампом или Венсом може се сматрати да је посета била неуспешна. Без подршке обе партије у САД губимо рат“, написао је Гончаренко на Телеграм каналу.

Претходно је председник Представничког дома америчког Конгреса Мајк Џонсон тражио од Зеленског да смени амбасадора Украјине у Вашингтону због тога што му је организовао посету фабрици оружја у Пенсилванији и оценио да то представља мешање у председничке изборе.
Зеленски се налази у Њујорку где учествује у заседању Генералне скупштине УН, али има и билатералне сусрете.
Председник Представничког дома Џонсон данас је рекао да „неће имати времена“ за састанак са Зеленским, а агенција АП је у среду јавила да републикански кандидат за председника Трамп не планира сусрет с њим.
Сенка скандала надвила се и над предвиђени састанак шефа кијевског режима са актуелним председником Џозефом Бајденом.
Амерички конгресмени критиковали су актуелну администрацију да је на рачун америчких пореских обвезника водила Зеленског у Пенсилванију, савезну државу од кључног значаја за предизборну кампању Камале Харис.
Ради се о фабрици муниције у Скрантону коју је Зеленски посетио у недељу, изразивши очекивање да ће се Кијеву повећати испоруке оружја и муниције.
Погледајте и:
Коментар