РУСИЈА

Све је повезано са нивоом конфронтације око нас: Портпарол Кремља о седници о нуклеарном обуздавању

Седница Савета безбедности о нуклеарном обуздавању коју је председник Русије Владимир Путин одржао у Кремљу прва је таква у последњих годину дана, а одлука да буде делимично отворена за јавност повезана је са степеном конфронтације око Русије, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
„Ово је прва оваква седница за годину дана. Пре тога овакве седнице углавном нису биле отворене за јавност. То је сада повезано са геополитичком ситуацијом и општим нивоом конфронтације око нас“, рекао је Песков.
Изјава је објављена на Телеграм каналу новинара Павла Зарубина.
Он је за Спутњик рекао да је ниво конфронтације око Русије повећан али да нема претњи по суверенитет земље.
Подсетимо, Путин је у среду на седници Савета безбедности о нуклеарном обуздавању предложио да се унесе низ појашњења по питању услова примене нуклеарног оружја.
Како је истакао, нуклеарна тријада остаје најважнија гаранција осигуравања безбедности државе и грађана, истакао је Путин.
„Видимо да се савремена војно-политичка ситуација динамично мења и ми смо дужни да то узмемо у обзир, укључујући појаву нових извора војних претњи и ризика по Русију и наше савезнике“, рекао је руски лидер.
Русија задржава право да употреби нуклеарно оружје приликом агресије на њу, између осталог и ако непријатељ буде користио конвенционално оружје - ако то буде представљало претњу виталним интересима државе, рекао је Путин.
РУСИЈА
Медведев о промени нуклеарне доктрине: Размислите пре него што пошаљете дронове и ракете на Русију
Погледајте и:
Коментар