СРБИЈА

Вучић: Изјава Путина изазвала велику пажњу у УН

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је изјава руског председника Владимира Путин на седници Савета безбедности о измени руске нуклеарне доктрине изазавала велику пажњу у Уједињеним нацијама.
Sputnik
Подсетимо, руски лидер изјавио је синоћ да Русија задржава право да употреби нуклеарно оружје приликом агресије на њу, између осталог и ако непријатељ буде користио конвенционално оружје - ако то буде представљало претњу виталним интересима државе.
"Изјава руског председника Владимира Путина изазвала је велику пажњу, али највећу пажњу изазива вештачка интелигенција и трка са НР Кином", рекао је Вучић за ТВ Информер.
Каже да је у Њујорку главна тема Блиски исток, а Украјина је већ девета или десета тема код грађана САД.
"Ко год да победи неће бити онаква подршка Кијеву као раније. Знам колико су прагматични и рационални", казао је Вучић.
Каже да сви говоре о миру, а сви у ствари говоре о "свом миру", тј. победи над противником.
"Нико то не крије, а на крају ће мир бити, запишите, први пут ово говорим јавно, на достигнутим линијама корејског сценарија. Зато ће бити борба за свако село и сваки град, што ће трајати 10 година рецимо без каквих решења", рекао је Вучић.
Навео је да наша позиција није лака, али да мисли да морамо да будемо рационални, да гурамо земљу напред и да се боримо за нове инвестиције.
Погледајте и:
Коментар