СРБИЈА

Вучић уручио Орден српске заставе првог степена сталној представници Мађарске при УН

Председник Србије Александар Вучић уручио је Орден српске заставе првог степена сталној представници Мађарске при Уједињеним нацијама (УН) Жужани Хорват.
Sputnik
Вучић је на друштвеним мрежама навео да му је велика част што може да уручи признање за нарочите заслуге у развијању односа и учвршћивању мирољубиве сарадње мађарским пријатељима.
"Хвала вам што се знали да чујете, разумете и подржите право српског народа на слободу, независност и истину. Србија ће на добро знати добрим да узврати, и у нама ћете увек имати лојалног партнера и пријатеља", истакао је Вучић.
Вучић је захвалио Жужани Хорват на свему што је урадила за Србију у Уједињеним нацијама.
"Ово је нешто што ствара лепо сећање и исто још већу одговорност у будућности, да наставите да бринете о нашим односима. Хвала вам на свему што сте урадили до сада. Ми сматрамо Мађарску и мађарски народ, не само за искреног пријатеља, већ за браћу и сестре. Хвала вам на томе сто сте урадили пре три месеца, хвала вам на искреној и трајној помоћи овде у Уједињеним нацијама. Много хвала вашем премијеру, министру спољних послова, мађарском народу и свим људима у мађарским институцијама", истакао је Вучић.
Стална представница Мађарске при УН Жужана Хорват захвалила је председнику Вучићу, српској Влади и народу Србије на одликовању и истакла да је веома почаствована тиме и да ће наставити да ради на јачању веза Србије и Мађарске.
"Уверавам вас да ћу наставити даље да продубљујем још више билатералне везе и односе између наших земаља", поручила је она на додели одликовања.
Иначе, Жужана Хорват је указом председника Вучића, одликована за нарочите заслуге у развијању међународних односа и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Мађарске.
Погледајте и:
Коментар