СПОРТ

Славни Србин кога ће памтити Русија одсвирао крај

Зоран Тошић, легендарни српски фудбалер који је оставио и дубок траг у Русији, објавио је крај каријере, а обратио се и на руском језику.
Sputnik
Тошић је на велику сцену стигао у дресу Партизана, а потом је постао један од најбољих фудбалера у историји славног московског ЦСКА.
„Нажалост свему добром једног дана дође крај. Надао сам да овај тренутак никада неће доћи, али сада сам сигуран да је дошло време да завршим фудбалску играчку каријеру.
Као клинац сам сањао да заиграм за Партизан, Србију и Манчестер јунајтед, и имао сам срећу да снове остварим у 21. години. Од Баната и Партизана до Манчестер јунајтеда и ЦСКА Москве. Повратак у Партизан, потом Таижу, Тобол и за крај ПАС Ламија.
Много трофеја, победа, успона и падова али љубав је увек била ту. Хвала мојој породици, која је учинила могућим ово путовање. Хвала тренерима, саиграчима, свима који су били уз мене свих 20 година. Посебно сам поносан на 10 година играња за своју земљу Србију. Увек сам са посебном жељом наступао за репрезентацију. На крају, велико хвала навијачима клубова где сам наступао, увек сам осећао искрену подршку.
Излазим из копачки али фудбал и даље остаје моја највећа љубав и страст. Видимо се у некој другој улози.
Ваш Бамби“, навео је Тошић.
Коментар