СВЕТ

Хути преузели одговорност за ваздушни напад на Тел Авив и Ашкелон

Јеменски Хути саопштили су да су извели ваздушни напад на израелске градове Тел Авив и Ашкелом, балистичком ракетом и дроном, у знак подршке Гази и Либану.
Sputnik
Портпарол Хута је рекао да се њихове операције неће зауставити док не престану офанзиве Израела, преноси Тајмс оф Израел.
"Извешћемо више војних операција против непријатеља Израела у победи за крв наше браће у Палестини и Либану", навео је портпарол у телевизијском говору.
Израелска противваздушна одбрана пресрела је балистичку ракету испаљену из Јемена, саопштила је израелска војска (ИДФ) након што су сирене јутрос активиране у Тел Авиву и широм централног дела земље.
ИДФ је саопштио да је систем противваздушне одбране дугог домета "Стрела" оборио ракету "ван граница земље" и да су упозорења активирана због забринутости да ће гелери пасти близу цивила, преноси Тајмс оф Израел.
Није било извештаја о директним ударима гелера и нико није повређен, иако је хитна служба саопштила да је 17-годишња девојка задобила лакше повреде након што ју је ударио аутомобил који је нагло скренуо када се догодио напад.
Хитна служба је такође додала да је 17 особа лакше повређено на путу до склоништа.
Погледајте и:
Коментар