РУСИЈА

Лавров са Гутерешом: Спречити увлачење УН у псеудомировне иницијативе о Украјини

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је у Њујорку, на маргинама Генералне скупштине УН, са генералним секретаром светске организације Антониом Гутерешом о Украјини, Блиском истоку, УН.
Sputnik
„Генерални секретар и министар спољних послова Русије размотрили су најновија питања на агенди Савета безбедности. Разговарали су о сукобу у Украјини, укључујући и његове регионалне и глобалне последице. Такође је било речи о сарадњи УН и Русије и реализацији пројекта 'Пакт за будућност' “, саопштено је из канцеларије Гутереша.
Министарство спољних послова Русије саопштило је да је Лавров позвао генералног секретара УН да не дозволи увлачење представника организације у „исполитизоване псеудомировне иницијативе“ о Украјини.
„Министар је још једном указао на важност тога да руководство и сви запослени у Секретаријату УН стриктно поштују принципе објективности, па и када је реч о злочинима кијевског режима. Министар је позвао Гутереша да не допусти увлачење представника структура УН у исполитизоване псеудомировне иницијативе у контексту украјинске кризе“, наводи се у саопштењу.
Гутереш и Лавров су разговарали и о ситуацији на Блиском истоку, као и о потреби да генерални секретар што пре покрене арбитражу према САД због тога што Вашингтон крши Споразум о централним институцијама УН.
Погледајте и:
Коментар