ЕКОНОМИЈА

Жетони одлазе у прошлост: Како ће се улазити на пероне главне аутобуске станице на Новом Београду

Директор маркетинга Београдске аутобуске станице Жељко Павићевић изјавио је да се на пероне станице која се отвара на Новом Београду, више неће улазити са жетонима, већ очитавањем бар-кода.
Sputnik
"Овде ће бити практично апарати са којима се чекирате, на картама ће бити бар-код, и тако ће се улазити на перон", рекао је Павићевић за Танјуг.
Он је рекао да ће станица званично почети са радом 29. септембра када се очекује први полазак у 3.50 минута из Београда за Нови Сад.
"Последњи полазак са Савског трга, односно Железничке 4, где се налази тренутно аутобуска станица биће у 00.50 часова за Љубљану. Истог тренутка када отпратимо последњи аутобус, стартује са радом нова станица", рекао је Павићевић.
На нову аутобуску станицу која се налази на Новом Београду у Блоку 42, како је појаснио Павићевић, путници могу да дођу из улице Антифашистичке борбе где постоје два улаза у станицу.
"Уласком у зграду, путници долазе до билетарнице где могу да купе карту за жељени правац. Такође у неким данима испред нас, пустићемо онлајн продају карата, тако да ће сви имати могућност куповине карата преко интернета. Сви они који су раније купили карте, обавештени су о новој локацији станице", рекао је Павићевић.
Према његовим речима на карти је назначен перон са којег полазе и истиче да се у недељу када са радом почиње нова аутобуска станица, не очекују веће гужве или чекање у редовима.
Коментар