СПОРТ

Звезда се узда у Руса – нова улога и „опција више“

Талентовани руски везиста Јегор Пруцев који је у 174. вечитом дербију уписао асистенцију (4:0), овога пута нашао се у стартних 11 против Железничара из Панчева и то на позицији десног бека.
Sputnik
Владан Милојевић одлучио је да одмори неколицину фудбалера који су изнели највећи терет у понедељак у Хумској, да би већ у петак Звезда имала нову обавезу у Суперлиги Србије.
Како је „иза ћошка“ дуел другог кола Лиге шампиона са Интером у Милану, тако је јасно да је шеф Звездиног стручног штаба био приморан да „промеша карте“.
Тако се одлични Андрија Максимовић који је у дербију био стартни десни бек, преселио на клупу, а та улога поверена је Русу Јегору Пруцеву.
И одлично је руски фудбалер, по вокацији играч средине терена, одрадио посао крај десне аут линије.
Обично је то чинио са далеко офанзивнијом улогом, да би сада показао да може да буде „опција више“ позади, у тој последњој линији, коју су чинили још Ђига, Дркушић и повратник крај леве аут линије, опорављени Милан Родић.
Одморио је и Корејац Сеол, као и Максимовић, а Рус Јегор Пруцев оставио и више него солидан утисак као десни бек. Неуморно је „шпартао“ по десном боку и стизао да покрије и да затвори Езеа, који је додуше после велике и несмотрене грешке Омрија Глазера успео да затресе мрежу.
Касније се Израелац и повредио, што је наљутило тренера Владана Милојевића, који је поручио да Звезда „саму себе убија“ јер се не поштују договори.
Било како било, Јегор Пруцев је уверио звездашку јавност да поседује квалитет за највећу сцену, да може да покрива више позиција, од десног бека, десног крила, до тода да успешно испуњава обавезе и у самом срцу терена.
Милојевић који има проблема са повредама, бар неће морати да брине о позицији десног бека, која је у прошлисти била дефицитарна док се није појавио Коста Недељковић, који је експресно завршио у Премијер лиги, потписавши уговор са Астон Вилом.
Али, сада су ту Сеол, Мимовић (повређен), Максимовић, али и одлични Рус Јегор Пруцев.
СПОРТ
Познат дан који навијачи Партизана годинама чекају
Коментар