ДРУШТВО

Оборена стабла, улице под водом: Невреме погодило Хрватску и Словенију

Невреме, праћено обилним падавинама, погодило је делове Хрватске и Словеније.
Sputnik
Како наводе хрватски медији, јутрос око 5:30 сати невреме је погодило подручје Загреба и Загребачке жупаније.
На једној раскрсници у Загребу срушило се стабло на пролазника и он је превезен у болницу. Стабла су падала у загребачком насељу Шпанско, али и у још неким деловима града.
Због великих количина падавина, поплављене су саобраћајнице, као и пословни простори и гараже кућа.
Јак пљусак је у кратком времену донео огромне количине воде на улице, а аутомобили су се уз потешкоће кретали загребачким улицама. Обилним падавинама претходио је кратак, али силовит налет ветра.
Слично је било и у северним и централним деловима Хрватске, а јака киша праћена грмљавином падала је и у Крапини, Вараждину, Чаковцу и Карловцу.

Излила се река Соча у Словенији

Река Соча и њене притоке на западу Словеније излиле су се након обилних киша на подручју Бовеца и поплавиле путеве, подруме и поља, извештавају словеначки медији.
Ватрогасне службе су евакуисале 30 особа након што је одрон блокирао пут у месту Лепена, преноси словеначка агенција СТА.
Једна особа је повређена док је уклањала оборено дрво у општини Толмин.
Управа за цивилну заштиту и помоћ у елементарним непогодама саопштила је да су ватрогасци ноћ провели испумпавајући воду из подрума и уклањајући оборена стабла са путева.
У западним деловима земље падавине су ослабиле од четвртка увече, а невреме је данас захватило источни део Словеније.
Највећа количина падавина регистрована је у Бохињу и Посочју. У месту Вогел код Бохињског језера забележене су рекордне падавине за Словенију, при чему је за 24 сата пало 378 литара кише по квадратном метру.
Погледајте и:
Коментар