ЕКОНОМИЈА

Рапсодија укуса традиционалне хране и квалитетних вина одушевила Београђане

„Витаминка гуд фуд и вино фестивал“ који је ове године окупио више од 50 излагача из Србије и региона, одржан је данас у Кнез Михаиловој улици на платоу испред тржног центра у Рајићевој.
Sputnik
Као једна од најзначајнијих привредних манифестација на отвореном, Фестивал је већ шести пут за редом афирмисао мала и средња предузећа и представио најбоље пољопривредне произвођаче и прерађиваче, представнике винарске индустрије али и аутентичност, традицију и гастрономску културу наше земље.
Под слоганом “Све што пожелиш” Београђани и гости Београда имали су прилику да на једном месту дегустирају и купе по сајамским ценама сухомеснате деликатесе и млечне производе прављене по традиционалној рецептури, најбоља вина и ракије, мед, органске сокове и домаће посластице из различитих делова Србије, наведено је у саопштењу.
На свечаном отварању уручена су и признања новинарског жирија најистакнутијим произвођачима у 13 категорија као и онима који су својим залагањем допринели промоцији привредно туристичког потенцијала Србије.
Погледајте и:
Коментар