СПОРТ

Партизан однео победу из „Дудове шуме“: „Победили смо јер смо променили одбрану“

Кошаркаши Партизана савладали су Спартак у Суботици са 89:80 у веома занимљивој утакмици другог кола АБА лиге.
Sputnik
Партизан је био у резултатском заостатку у добром делу меча, тек у трећој деоници је успоставио контролу и стигао до егала одакле је кренуо да гради предност.
Спартак је одиграо сјајну утакмицу, храбро су на фаворизовани Партизан изашли изабраници тренера Владе Јовановића и приредили спектакл за више од 4.000 гледалаца у дворани „Дудова шума“.
Чак девет поена предности имао је Спартак у првој деоници, Партизан је до краја уводног дела успео да смањи на поен заостатка, али није ухватио ритам и са три поена мањка је отишао на велики одмор.
Мучио се Партизан и у наставку, тек на уласку у четврти минут је изједначио на 50:50 одакле је кренуо да гради предност.
Тачку на утакмицу је пред последњи минут у финалном кварталу ставио капитен црно-белих Вања Маринковић погодивши своју прву тројку после два промашаја.
Најефикаснији у тиму тренера Жељка Обрадовића био је Стерлинг Браун са 21 поеном, али и чак седам промашаја из игре, Карлик Џонс је био лидер преокрета са 15 поена и седам асистенција, Исак Бонга је додao 13, а одлично се представио Балша Копривица са 11 поена и пет скокова, док је Ифе Лундберг имао 11 поена и шест асистенција.
На другој страни Душан Милетић, бивши члан Партизана, био је најбољи са 16 поена и девет скокова, Рашир Болтон је имао 15, а Лука Церовина је уз 12 поена имао и десет скокова.
"Искористио бих прилику да се захвалим на лепом гостопримству у Суботици и свим људима који су вечерас били у хали. Мислим да је била предивна атмосфера. Такође, честитао бих екипи Спартака на изванредно одиграној и припремљеној утакмици", рекао је тренер Обрадовић на конференцији за медије.
Он је истакао да је Партизан имао велике проблеме у прве три четвртине меча против Спартака.
"Покушали смо да реагујемо на полувремену, да променимо одбрану на њиховим главним играчима, који су играли ту 'пикенрол' игру. Мислим да смо успели у томе. Желим Спартаку све најбоље и мом колеги Владимиру Јовановићу који одлично води тим. Рекао сам у најави утакмице да они имају апсолутно јасне идеје како желе да играју и данас су одиграли поново изванредну утакмицу", додао је тренер Партизана.
Обрадовић је навео да су "црно-бели" стигли до победе зато што су променили одбрану.
"Ми смо победили зато што смо променили одбрану и зато што смо коначно погодили отворене шутеве у другом полувремену, 5/5 за три поена у последњој четвртини. Када погађаш, онда је то друга утакмица. У првом полувремену исхитрени шутеви, где су од 10, мислим три била нормална. Такође, невероватно лош проценат слободних бацања 12 од 24, што је 50 одсто. То је недопустиво за било који ранг такмичења, а не за једно такмичење као што је АБА лига", рекао је Обрадовић.
Тренер Партизана је потом честитао играчима на победи.
"Мислим да ће многима на овом терену бити тешко и мислим да је Спартак направио веома озбиљну екипу и да ће бити веома конкурентан у АБА лиги", истакао је Обрадовић.
Он је потом похвалио навијаче Партизана.
"Било би нескромно да хвалим навијаче, али ћу их увек хвалити. Где год да идемо, имамо навијаче. Захвалио сам се навијачима Спартака, али и Партизана. У нашој Арени је у претходном колу оборен рекорд. Имали смо 18.000 гледалаца у првом колу, људи нам верују, имали смо период какав смо имали. Играчи су осетили и препознали шта је Партизан. Колико ћемо се одужити навијачима и бити спремни за то, морамо да водимо рачуна о томе", закључио је Обрадовић.
Коментар