СПОРТ

Како је Америка у „чишћење” Јокићевог пута ка титули увукла и Партизан?

Никола Јокић може да одахне, највећи ривал Денвера у Западној конференцији НБА лиге Минесота одрекла се прве звезде тима Карла Ентонија Таунса и послала га је у Њујорк, који је због тог посла запао у проблеме чије решење Америка види у - Партизану?!
Sputnik
Прошле сезоне је Минесота жестоко намучила Денвер, захваљујући веома снажној центарској линији коју су чинили Руди Гобер, Карл Ентони Таунс и Наз Рид успели су да успоре Јокића и елиминишу Нагетсе, али су се уочи почетка нове сезоне одлучили за други пут.
Огромне плате звезда попут Ентонија Едвардса, Гобера и Таунса приморале су управу клуба да се одрекне једног од њих и избор је пао на последњепоменутог.
Послат је Таунс у Њујорк у замену за Џулијуса Рендла и Донтеа Дивићенца, чиме је у Великој јабуци остало упражњено место у тиму.
Како већ правила НБА лиге налажу, сви тимови морају да имају попуњене позиције уочи почетка лиге, што даје нови задатак управи Њујорка.
И право ниоткуда, у тој причи се појавило име кошаркаша Партизана Двејна Вашингтона.
Момак који је летос Америку заменио Србијом већ неколико пута је имао двосмерне уговоре са Њујорком по којима је могао да игра и у НБА и у Развојној лиги.
Али, после година сељакања, одлучио се амерички бек рођен у Немачкој да дође у Европу и пронађе трајну дестинацију, што амерички медији стављају под знак питања.
На друштвеним мрежама су се појавиле теорије по којима би Њујорк могао да потпише Вашингтона, плати обештећење Партизану, потом га проследи у неку другу екипу која би га отпустила што би значило и повратак у редове црно-белих.
"Лак новац за Партизан", прокоментарисао је Џон Холинџер, наводно се ради о обештећењу од милион долара.
Партизан неће заиграти на ту карту, Вашингтон је већ постао интегрални део тима тренера Жељка Обрадовића и није било вероватно да се управа одлучи за "малверзације" овога типа. Чак ни за "лак новац" како кажу Американци.
Коментар