СПОРТ

Чувени дерби обележио велики скандал: Белгијанац провоцирао – навијачи га гађали

Дерби између фудбалера Атлетико Мадрида и Реал Мадрида завршен је резултатом 1:1, а сусрет је обележио прекид који се догодио у 70. минуту када су навијачи домаћег тима гађали Тиба Куртоу, голмана „краљевског клуба“.
Sputnik
Велики скандал обележио је чувени мадридски дерби када су навијачи Атлетика кренули упаљачима и другим предметима да гађају Куртоу кога су омрзли јер је отишао у редове највећег градског ривала.
Судија је морао да пошаље играче у свлачионицу и прекине утакмице, а капитен Коке и Дијего Симеоне пришли су трибинама и молили навијаче да се смире и прекину.
Присталице Атлетика испровоцирало је бурно славље голмана Реала после гола за вођство од 1:0 што је после меча коментарисао Симеоне, тренер Атлетика.
„Клуб мора да казни навијаче који су правили инциденте. Такви људи нам не требају. Међутим, није кривица само њихова. Они су реаговали због нечега на терену. Мислим да мора да буде санкционисан и онај који их је провоцирао“, изјавио је Симеоне.
Реал је водио до саме завршнице, а онда је у надокнади Кореа успео да затресе мрежу и изједначи чиме је свом тиму осигурао бод.
СПОРТ
Новак је четврти и то га не брине
Коментар