СПОРТ

Новак је четврти и то га не брине

Новак Ђоковић ускоро се враћа на терен и то као четврти тенисер света јер се на новој АТП листи ништа није променило и српски ас још је на истом позицији.
Sputnik
Тешко ће Новак Ђоковић успети да побошља место на АТП место у скоријем периоду, али корак ка томе могао би да направи у Шангају где није играо пет година.
Најбољи тенисер свих времена тренутно је четврти са 5.560 бодова, док је испре њега Карлос Алкарас који има 6.690 бодова.
Јаник Синер и даље влада АТП листом са 11.180 бодова, док је Саша Зверев на другом месту са 6.875.
Промене ће тек уследити после турнеје у Кини и мастерса у Паризу где Новак брани 1.000 бодова од прошле године. Уколико и одбрани трофеј српски ас биће у проблему ако не игра завршни мастерс у Торину где такође брани титулу односно 1.300 бодова.
Оно што је важно јесте да АТП листа Ђоковића готово не занима јер је одавно тај систем обесмислио с обзиром да су сви рекорди у његовом власништву.
Други рекет Србије је Миомир Кецмановић који је пао за два места и сада је 55. на свету, док је Душан Лајовић пао за три места и налази се на 68. месту АТП листе. Ласло Ђере је 113. рекет планете, а Хамад Међедовић на 135. месту.
Када је реч о тенисеркама, најбоље рангирана Српкиња је Олга Даниловић која је на 97. месту ВТА листе.
СПОРТ
Српско-бугарска веза за трофеј
Коментар