МУЛТИМЕДИЈА

Посвећеност, храброст и јунаштво: Дан Копнених снага Русије /видео/

Оружане снаге Русије 1. октобра прослављају професионални празник – Дан копнене војске, а тим поводом честитку је упутио руски председник Владимир Путин.
Sputnik
„Копнена војска, најстарији род Оружаних снага Русије, има славну, херојску историју. Посвећеност, храброст и јунаштво бројних генерација војника које су показали у борбама за слободу и независност отаџбине, заувек ће остати у сећању нашег народа, у војној хроници отаџбине“, наводи се у честитки руског председника.
Путин је истакао да традиције ветерана и њихова оданост заклетви и дужности данас помажу војницима да часно решавају важне задатке током специјалне војне операције за заштиту граница отаџбине и на другим важним стратешким областима.
Руски лидер је сигуран да ће Копнена војска наставити да штити националне интересе, суверенитет и безбедност земље.
„Сигуран сам да нас никад нећете изневерити“, поручио је Путин.
Историја Копнене војске датира од момента оснивања прве сталне војске, Стрељачких пукова, а указ о њиховом формирању потписао је руски цар Иван Грозни 1. октобра 1550. године.
Копнена војска је вид Оружаних снага Русије предвиђен за заштиту копненог дела државне границе земље, одбијање агресије противника током војних операција, уништавање противничких снага у сарадњи са родовима и видовима Оружаних снага и других војних формација.
Копнену војску чине моторизована бригада, тенковска бригада, ракетне трупе и артиљерија, ПВО, извиђачке јединице, специјалне снаге. Копнена војска се плански опрема савременим и модернизованим наоружањем и војном техником.
Специјална операција у Украјини
Украјински медији: Све више украјинских војника дезертира
Погледајте још:
Коментар