ЕКОНОМИЈА

Бајатовић: Неће се мењати цена гаса за домаћинства - без битних промена и за привреду

Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је данас да је цена гаса за домаћинства регулисана и да се неће мењати, као и да неће бити битних измена цене за привреду иако је она промењива.
Sputnik
Бајатовић је рекао и да се ремонт гасног чворишта у Госпођинцима, који је предвиђао замену вентила, одлаже за пролеће.
Због ремонта гасног чворишта у Госпођинцима најављивало се да ће више општина на подручју Војводине бити без гаса или ће имати поремећаје у снабдевању.
Он је нагласио и да иако је најављено предузећа Транспортгас и Србијагас одустају од ремонта гасног чворишта у Госпођинцима, тако да неће бити никаквих прекида у снабдевању гасом у Војводини.
Бајатовић је када је реч о ценама гаса рекао за РТС да остаје при ранијој прогнози да ће се цена гаса кретати између 35 и 45 евра за мегават сат.
"Што се тиче тржишта гаса, цена нафте је пала, тако да ће по нафтној формули и цена гаса доживети неки пад, али не бих се ослањао на то", навео је он.
Бајатовић је додао да може бити проблема због транспорта кроз Украјину.
"Количине гаса су мање-више обезбеђене и још увек се воде преговори са Русима око додатних количина", рекао је директор Србијагаса.
Очекује да преговори са Гаспромом почну у првом кварталу следеће године, док ће се сада, како је рекао, само начелно разговарати о томе.
"Ми смо уговором са Азербјџаном показали да хоћемо да се диверзификујемо, али проблем је што у Азербејџану немате ту количину гаса", напоменуо је Бајатовић.
Погледајте и:
Коментар