СПОРТ

Алкарас и Синер одиграли меч за памћење – Шпанцу титула после преокрета и невиђене драме

Карлос Алкарас, шпански тенисер, освојио је титулу у Пекингу победом над Јаником Синером, првим тенисером света, резултатом 6:7, 6:4, 7:6. Нема дилеме да је ово финале било један од најбољих мечева у овој тениској сезони.
Sputnik
Пројектовано је било да се у финалу турнира 500 серије у Пекингу нађу Јаник Синер и Карлос Алкарас и тако је и било. Италијан и Шпанац приредили су прави спектакл што се од њих и очекивало.
Меч је боље отворио Карлос Алкарас који је први имао брејк лопте. Истина, тада није успео да их искористи, али већ у наредном Синеровом гему није пропустио шансу и повео је са 3:1, односно 5:2 у једном тренутку.
Само гем фалио је Алкарасу да дође до сета, али у последњем тренутку се пробудио Синер. У гему у ком је Шпанац сервирао за сет први рекет света направио је брејк и вратио се у меч.
Прилику за поправни Карлос је имао у 12. гему, али пропустио је сет лопту и ушло се у тај-брејк који је припао Јанику Синеру.
У другом сету виђен је прави атомски тенис са обе стране. Изузетно су били опрезни и Италијан и Шпанац, пропуштали су брејк лопте, али чини се да је пресудан био осми гем у ком су одиграли 21 поен. Спасао је Алкарас у том гему две брејк лопте и освојио га, а онда је у наредном преломио и направио брејк.
Овога пута успешно је сервирао за сет и успео је да изједначи на 1:1 у сетовима.
Оно што су двојица тенисера приказала у трећем сету био је доказ да су тренутно најбољи на свету, али посебно то важи за Синера који је показао да за њега не постоји беизлазна ситуација.
Алкарас је повео уз брејк, а потом је имао и две брејк лопте којима би докрајчио противника. Није их искористио, а онда у осмом гему Шпанцу пада концентрација, лоптица одлази у аут и Јаник прави брејк који га још једном враћа у меч.
Невероватни поени виђени су у самој завршници, нарочито у тај-брејку у ком је Синер повео са 3:0. Имао је прилику да повећа предност и на 5:0, али та два поена Алкарас је готово украо и успео да преокрене.
На крају осваја титулу после борбе која је трајала три сата и 24 минута!
Показали су нестаран карактер, најбољи могући тенис и потврдили су да је сваки њихов нови дуел све неизвеснији.
Ове године састали су се три пута, а Алкарас је у сва три дуела славио. Ово је четврта титула за Шпанца ове сезоне.
СПОРТ
Човић: „Пешић нам треба за прво злато Србије“
Коментар