РУСИЈА

Путин: Руски дронови из корена мењају принципе вођења борби

Савремени беспилотни системи из корена мењају принцип вођења борби, изјавио је руски председник Владимир Путин током разговора са студентима института специјализованог за склапање и контролу дронова.
Sputnik
„Савремене беспилотне летелице постепено, али из корена мењају принципе вођења оружаних дејстава. Добијају велику брзину, мотори им постају веома моћни, као и домет“, оценио је Путин.
Председник је навео да брзина дронова које производи руска одбрамбена индустрија достижу брзину 300, 500 до 700 километара на час.
„Они данас могу да обављају такве мисије које је раније могла да изводи само војна, борбена авијација“, нагласио је руски лидер.
Путин је приметио и способност савремених дронова да се супротстављају великим летелицама.
Пројекат студената који су направили дрон за ратне дописнике назвао је добром идејом. Како каже, то ће омогућити да се минимизују ризици којима су новинари изложени у зони борбених дејстава.
Председник Русије Владимир Путин посетио је данас московски индустријски парк „Рудњево“ у оквиру отварања иновативног института за оператере беспилотних авијационих система. Он је такође поразговарао са студентима уз шољицу кафе.
Погледајте и:
Коментар