СПОРТ

Теодора је најбоља у Европи: „За Србију – увек максимум!“

Теодора Костовић, млада српска тенисерка, освојила је Европско првенство у узрасту до 18 година, а на конференцији по доласку у Србију причала је о амбицијама и плановима за наставак каријере.
Sputnik
Одушевила је Теодора Костовић на Европском првенству својим талентом и нема сумње да су велики успеси тек пред њом. Менталитет победника код младе Српкиње је очигледан, а посебно радује њен став и однос према тенису.
„Није битно да ли играм у дресу репрезентације, или на турнирима, знам да увек представљам Србију и морам да пружим максимум“, рекла је Теодора.
Имала је српска тенисерка разлога за задовољство.
„Феноменалан осећај, исплатио се сав труд и рад. Срећна сам што сам донела злату Србији на Европском првенству, прошле године освојила сам бронзу и то ме је јако болело. Вратила сам се јача, мотивисанија и успела сам у томе“, поручила је Костовић.
Ниједна подлога јој не представља проблем, а није ни чудо када су јој узори великани српског тениса.
„Подлога као подлога, имам освојен турнир на све три подлоге, трави, шљаци, бетону. Највећи проценат ми је на трави. Немам омиљену подлогу, када играм свој најбољи тенис, верујем да ми нико нешта не може. Одрасла сам уз Нолета, Ану и Јелену и њих сам највише пратила, јер су наши. Трудила сам се да им дам подршку и они су ме мотивисали и инспирисали“, рекла је млада Теодора.
Амбиције су јој велике и не жели ништа мање од првог места у својој конкуренцији.
„Следеће што треба да играм је Завршни мастерс у Кини, то је турнир на ком учествује најбољих осам, потрудићу се да остварим што бољи резултат и да пробам да будем број један на светској ранг листи“, рекла је Теодора.
Јасно зна млада Српкиња на чему мора да ради у будућности.
„Морам да радим на физичкој припреми пре свега то је једна од најважнијих ствари у спорту, волела бих да унапредим своју менталну стабилност, да будем још боља у тешким моментима и тренуцима када се меч ломи да донесем праву одлуку“, закључила је Теодора Костовић.
СПОРТ
Партизан део НБА трејда – Вашингтон у Шарлоту
Коментар