МУЛТИМЕДИЈА

Упечатљиви снимци: Како је изгледао напад Ирана на Израел /фото/

Након ракетних напада Ирана на Израел за данас је заказана хитна седница Савета безбедности УН, на захтев Тел Авива и Париза. Иранско министарство спољних послова саопштило је да је Исламска република само искористила своје право на легитимну одбрану на основу члана 51 Повеље УН, као и да је за своје циљеве одабрала искључиво војне базе и објекте.
Sputnik
1 / 7

Корпус чувара Исламске револуције изнео је детаље операције „Истинско обећање 2“, рекавши да је 90 одсто иранских пројектила испаљених у уторак увече успешно погодило циљеве, укључујући „стратешке израелске центре“ на окупираним територијама.

2 / 7

Израелци у Рош ХаАјину траже заклон од пројектила лансираних из Ирана.

3 / 7

Иран је протекле ноћи испалио 181 балистичку ракету на Израел. Скоро десет милиона људи потражило је заклон у склоништима, а неколико је рањено.

4 / 7

Међу метама иранског ракетног напада на Израел били су аеродроми и писте за полетање, али и канцеларије израелске међународне обавештајне службе Мосад.

5 / 7

Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху изјавио је након напада да је Иран направио "велику грешку" и да ће "платити за то".

6 / 7

Израелска војска и полиција раде у Гадери на оштећеној школској згради која је погођена пројектилима испаљеним из Ирана.

7 / 7

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су пресреле велики број иранских ракета и да је израелска ваздушна одбрана била ефикасна. У одбрани Израела учествовале су и САД, како благовремено детектујући претњу из Ирана, тако и пресрећући неке ракете, наводи ИДФ.

Коментар