СПОРТ

Швајцарски Албанац ће ипак доћи у Србију: „Није постојала опција да не буде у тиму“

Фудбалска репрезентација Швајцарске објавила је списак играча за предстојећу утакмицу против Србије у Лиги нација.
Sputnik
Утакмица је на програму 12. октобра у Лесковцу где ће Србија бити домаћин екипи која је већ дуго година мучи.
Селектор Мурат Јакин је објавио списак проверених снага на које рачуна, а међу њима је и Гранит Џака, Албанац који је у првом мечу Лиге нација против Данске добио црвени картон, али није суспендован.
Швајцарски селектор због повреда не може да рачуна на Аугзбургово крило Рубена Варгасу, Милановог нападача Ноу Окафора и Лугановог офанзивцу Рената Стефена. Највећу ударац је изостанак Варгаса.
“Због повреда Варгаса и Стефена, позив је добио Вициг, али на крилу очекујем Амдунија који је био добар против Шпаније. Срећа је да се опоравио Ендоје, а планирамо да и Едмилсона Фернандеша користимо на боку уместо у срцу везног реда као што игра у клубу”, рекао је Јакин на објављивању списка.
Новинаре у Швајцарској је занимала и бурна историја мечева Гранита Џаке против Србије, али Јакин спушта лопту.
“Нисмо ни причали о томе. То је стара прича. Концентрисани смо на фудбал. На остале ствари не можемо да утичемо”, рекао је Јакин и открио да није постојала опција да Џака прескочи дуел у Лесковцу.
Питање је и ко ће заменити пензионисаног Фабијена Шера у штоперској тројци.
“Систем је добро постављен и не планирам да Аканђија померам са места централног штопера. Имамо много флексибилних играча које можемо да користимо на тој позицији. На пример, Денис Закарија”, открио је Јакин.
Списак Швајцарске за мечеве са Србијом и Данском
Голмани: Грегор Кобел (Борусија Дортмунд), Филип Кен (Монако), Ивон Мвого (Лоријан)
Одбрана: Мануел Аканђи (Манчестер Сити), Нико Елведи (Борусија Менхенгладбах), Улисес Гарсија (Марсељ), Бећир Омерагић (Монпеље), Рикардо Родригез (Бетис), Силван Видмер (Мајнц), Седрик Цајсигер (Волфзбург).
Везни ред: Мишел Ебишер (Болоња), Ремо Фројлер (Болоња), Фабијан Ридер (Штутгарт), Винсент Сјеро (Тулуз), Филип Угринић (Јанг Бојс), Гранит Џака (Бајер Леверкузен), Денис Закарија (Монако), Едмилсон Фернандеш (Брест), Кристијан Вициг (Санкт Гален)
Напад: Зеки Амдуни (Барнли), Брел Емболо (Монако), Жоел Монтеиро (Јанг Бојс), Ден Ендој (Болоња), Анди Зећири (Генк)
Коментар