МУЛТИМЕДИЈА

Апокалиптични снимци из Босне и Херцеговине - све је под водом /фото/

Подручје Јабланице и Коњица у Босни и Херцеговини погодила је тешка елементарна непогода. У поплавама и одронима у Херцеговачко-неретванском кантону (ХНК) у Федерацији БиХ до сада је потврђено 14 смртних случајева, док је пријављен нестанак десетина лица, подаци су Кризног штаба ХНК.
Sputnik
1 / 7

Из Федералне управе цивилне заштите рекли су за Дневни аваз да су послали захтеве Федералном МУП-у и Оружаним снагама БиХ за помоћ.

2 / 7

Министар одбране БиХ Зукан Хелез изајвио је да су из рушевина спасени једно дете и жена. Ту информацију МУП Херцеговачко-неретванског кантона још није званично потврдио.

3 / 7

Kако сазнаје портал Kликс, у акцију потраге и спасавања су се, поред војника Оружаних снага БиХ, укључили и британски специјалци који су били на обуци у земљи.

4 / 7

Портал такође сазнаје да ће данас бити одржана хитна седница Већа министара БиХ поводом поплава.

5 / 7

Фотографије из Јабланице су драматичне, куће се налазе под водом, а велики број возила је однела водена бујица, док је цео пут код Kомадиновог врела вода однела.

6 / 7

Такође, саобраћај ка југу БиХ је знатно отежан, бројни путни правци су потпуно блокирани, а једини начин да се из Сарајева дође до Мостара је преко средње Босне.

7 / 7

Влада ХНK упозорила је грађане да не крећу на пут ка Јабланици и Мостару. У селу Доња Јабланица на џамији се види само мунара. Пут према Блидињу од Јабланице у потпуности је уништен због катастрофалних поплава.

Коментар