СРБИЈА

Вучић: Курти сања да обуче униформу - да буде нови Зеленски

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти сања да буде нови Зеленкси, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
Sputnik
"Курти сања да обуче униформу и рачуна да би могао да буде нови Зеленски. То му је животни сан. А мој животни циљ је изградња ауто-путева, коридора, туристичких центара, даљи напредак Србије", рекао је Вучић.
Он је тако коментарисао изјаве Куртија, који је рекао да ће кренути српска експанзија на Балкану ако Русија победи у сукобу с Русијом.
Вучић је током одговарања на питања новинара казао да ће имати два сусрета са канцеларом Олафом Шолцом у Немачкој, седмог и 14. октобра, као и после тога, за 15 или 20 дана поново у Бриселу, где ће се видети и са председником Француске Емануелом Макроном.
Председник Србије изјавио је саучешће породицама жртава поплава у Босни и Херцеговини, истакавши да је Србија увек спремна да помогне.
На питање да коментарише предстојеће локалне изборе у БиХ са посебним освртом на Бањалуку, Вучић је напоменуо да као председник Србије не може да коментарише изборе на такав начин, нити да каже да је Бањалука важнија од Пала, Требиња..
"А, што се тиче сарадње с Милорадом Додиком, она је била изузетно добра, веома плодоносна... Она је увек била братска и пријатељска, и верујем да ће се наставити, на добробит и Републике Српске и Србије. То што смо радили, људи могу да виде и у Србији и у Српској", рекао је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању обилазнице око Горњег Милановца у дужини од 9,7 километара.
Свечаном отварању приступне саобраћајнице од Горњег Милановца до Такова присуствују и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, амбасадор Кине Ли Минг и председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.
Погледајте и:
Коментар