Специјална операција у Украјини

Офанзива руске војске у ДНР: Украјинци избачени из насеља Желано Друго

Руска војска заузела је насеље Желано Друго у Доњецкој Народној Републици, саопштило је руско Министарство одбране.
Sputnik
Руска војна група „Југ“ успешно је пробила одбрану која је била састављена из шест украјиинских бригада на подручју места Резњиковка, Званковка, Бела Гора и Максимиљановка.
Истовремено, током борби руске снаге су одбиле три контранапада Украјинаца. Украјина је у тим борбама изгубила до 755 војника, девет аутомобила, хаубицу ФХ70 британске производње и још две америчке.
Истовремено, јединице групе „Исток“ заузеле су повољније положаје у борбама за претходна 24 сата, снаге Кијева су изгубиле до 110 војника и војну технику стране производње.
Јединице групе „Центар“ такође су наставиле са офанзивом и пробиле су се унутар украјинске одбране на фронту. У тим борбама украјинска војска изгубила је до 490 војника, као и једно америчко оклопно возило „бредли“.
Група „Запад“ такође је заузела повољније положаје на фронту и уништила шест украјинских складишта оружја. У борбама за протекла 24 сата украјинске снаге су на том делу фронта изгубиле до 405 војника.
И група „Север“ је забележила успехе на фронту – нанела је губитке украјинским формацијама у насељима у Харковској области, а Украјинци су остали без 115 војника, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руска војска незадрживо ослобађа места у ДНР, Кијев трпи велике губитке у људству и техници
Коментар