Специјална операција у Украјини

Руска војска открила тактику за заузимање најважније стратешке тачке на фронту

Руска војска је успела да заузме Углљдар и сломи украјинску одбрану захваљујући маневрима који се изводе да би се дошло до позадине, као и нападима са бока, саопштило је Министарство одбране Русије.
Sputnik
Како се наводи, кљешта око града су се све више стезала првеснтвено захваљујући ударима са бокова.
„Кључна ствар, када је реч о продору у украјинску одбрану, били су управо напади са бока, јер смо на тај начин успели овај град-тврђаву да ухватимо у кљешта. То су учиниле јединице групе Исток“, наводи се у саопштењу руског војног ресора.
Према речима војника који су упали у град, украјинска војска је пружала отпор до последњег, скривајући се од руске артиљеријске ватре у рудницима и подрумима.
Из Министарства такође наводе и да су руски војници у граду пронашли великио број трофеја, између осталог и оружјепроизведено у НАТО земљама попут пољских тихих минобацача, турских и америчких аутоматских бацача граната, као и другог малокалибарског оружја и друго.
ПОдсетимо, руске снаге су у контролу над Угљедаром преузеле 3. октобра, тај град је био последње велико упориште украјинских оружаних снага на јужнодоњецком правцу.
На тај начин се руској војсци отворио пут за напредовање ка Великој Новосјолки на граници са Запорошком облашћу и ка Курагову где је украјинска војска изградиламоћну одбрамбену линију.
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Експлозије код Херсона и Запорожја, уништена гасна станица; девет цивила рањено у Горловци
Коментар