РУСИЈА

Унапређени руски „панцир“ без проблема ће обарати Ф-16

Западни ловци Ф-16, које је добио Кијев, су стандардни циљеви за руске противваздухопловне ракетне системе „панцир-С“ и уништаваће их без проблема, саопштио је индустријски директор кластера за наоружање руске државне корпорације „Ростех“ Бекхан Оздојев.
Sputnik
Министарство одбране Русије добило је серију противваздухопловних ракетних система „панцир-С“ у оквиру државне одбрамбене наруџбине за ову годину. Систем је унапређен и може ефикасно да обара различите врсте циљева.

„'Ростех' производи широк спектар војне технике, савременог наоружања и система ПВО. Међу њима је и систем 'панцир-С', један од најефикаснијих система у својој класи. Он успешно обара сложене циљеве које су слабо видљиве на радару. На пример, западне крстареће ракете 'сторм шедоу' и високо прецизне пројектиле испаљене из вишецевних ракетних бацача. 'Панцир-С' ће без потешкоћа уништити и типичну мету као што је Ф-16“, рекао је Оздојев.

Како се наводи, предузећа корпорације тренутно производе системе и брже него што је планирано. Поред тога, „Ростех“ наставља да ради на стварању нових верзија система.
У „Панцир-С“ су уведена побољшања која су омогућила да се повећа његова ефикасност против дронова, пројектила и ракета. Резултати борбене употребе система показали су да су раније донете одлуке исправне.
„Ростех“ је раније представио нову верзију „панцира“ – систем „панцир-СМД-Е“ који је предвиђен за заштиту индустријских и административних објеката од масовних напада дронова.
Специјална операција у Украјини
Америчка подвала Кијеву: Нема гађања Русије, а западно оружје Руси претварају у угљенисане олупине
Погледајте још:
Коментар