СВЕТ

Западни медији: Трампа 2017. године занимао Путинов став о испоруци оружја Кијеву

Доналда Трампа је, током његовог мандата на месту председника САД 2017. године, занимало мишљење руског лидера Владимира Путина у вези са могућим америчким испорукама оружја Кијеву, пише „Њујорк тајмс“.
Sputnik
Према писању листа, Трамп је на састанку са Владимиром Путином 7. јула 2017. године у Хамбургу, говорећи о томе да његова администрација разматра могућност испоруке оружја Украјини, упитао: „Шта мислите?“, на шта је Путин одговорио да би то била грешка.
Како лист истиче, председник Русије рекао је Трампу да ће Украјинци свеједно тражити више, шта год им Сједињене Америчке Државе предале.
Један од саговорника листа приметио је да је Трамп питао Путина о Украјини и за време првог телефонског разговора након ступања на дужност. Руски лидер је говорио о дубоко укорењеној корупцији у тој бившој совјетској републици, што Трамп није оспоравао, али није ни бранио украјинске власти.
Током своје тренутне предизборне кампање, Трамп је више пута обећавао да ће, ако победи на председничким изборима у новембру, решити украјински сукоб пре своје инаугурације 20. јануара.
СВЕТ
Трамп: Америци није потребан војни сукоб с Русијом
Погледајте и:
Коментар