РУСИЈА

Бербок „запретила“ Русији немачким оружјем: Кијев би могао да почне са ударима...

Кијев би у будућности могао да изводи нападе дубоко у руску територију – и немачким оружјем, изјавила је Аналена Бербок, министар спољних послова Немачке, преноси портал „Тагесшау“.
Sputnik

„Бербокова не искључује могућност да би Украјина могла да напада војне објекте у Русији помоћу немачког оружја“, истиче портал.

Према наводима портала, она није хтела јавно говори о домету са којег би Украјина могла да гађа Русију, јер би та информација „могла да буде од користи руској војсци“.
Подсетимо, Аналена Бербок се крајем септембра заложила за то да се Кијеву пребаце крстареће ракете дугог домета „таурус“, упркос ставу немачког канцелара Олафа Шолца, који је у више наврата одбацио тај предлог.
Руски председник Владимир Путин је на седници Савета безбедности о нуклеарном обуздавању предложио да се унесе низ појашњења по питању услова примене нуклеарног оружја.
Путин је истакао да Русија задржава право да употреби нуклеарно оружје приликом агресије на њу, између осталог и ако непријатељ буде користио конвенционално оружје - ако то буде представљало претњу виталним интересима државе.
РУСИЈА
Запад не повлачи кочнице: Русија ће бити спремна да примени одредбе обновљене нуклеарне доктрине
Погледајте и:
Коментар