СПОРТ

Рус открио пропуст – Кинези помажу Новаковим ривалима: Лоптице одговарају само Јанику и Карлосу

Данил Медведев, најбољи руски тенисер, после победе у другом колу мастерса у Шангају, указао је на проблем односно открио је да лоптице са којима се игра на овом турниру одговарају само Јанику Синеру и Карлосу Алкарасу.
Sputnik
Намучио се Данил Медведев против Матеа Арналдија, а када је успео да га савлада на камери је написао „Добре лоптице“. Било је сасвим јасно да је Рус ироничан јер није први играч који је имао коментар на лоптице, али он је потом детаљније објаснио о чему је реч.
„Не мислим да ико мења свој стил. Мислим да лопте одговарају оним играчима који могу да створе снагу из оваквих ’мртвих’ лопти. Неки играчи имају тај квалитет, неки не толико“, истакао је Медведев.
Сматра пети рекет света да лоптице одговарају Јанику Синеру и Карлосу Алкарасу који су због тога у предности.
„Заправо, двојица најбољих на свету то раде. Већ су најбољи на свету, сигуран сам да би то били и без оваквих лопти, али овим лоптама… Они су играчи који могу да генеришу луду снагу. Јаник и Карлос. То им даје додатну предност“, рекао је Медведев.
Потом је објаснио и да он нема ту карактеристику.
„Трудим се да се борим оним што имам. Много тренирам, покушавам да добијем ту снагу коју никад нисам имао, још откад сам био млад. Једноставно, моје тело је такво. Чак је било и тестова који мере снагу мишића, експлозивност, а ја ту експлозивност немам. Могу да направим снагу када је лопта у покрету, али не и када она стоји. И даље нисам лош, борим се и волео бих да идем до краја овде“, закључио је Данил Медведев.
У трећем колу мастерса у Шангају руски тенисер играће против победника дуела Циципас-Мулер.
Руса у осмини финала чека бољи из дуела Циципас – Мулер.
СПОРТ
Оштре критике на рачун српског кошаркаша: „Игра лоше – спор је“
Коментар