СВЕТ

Израелска одмазда: Медији открили шта ће бити прва мета удара на Иран

Израел вероватно неће напасти иранска нуклеарна постројења у знак одмазде, већ ће се фокусирати на војне објекте, објавио је „Њујорк тајмс“, позивајући се на бивше и садашње високе израелске званичнике.
Sputnik

„Први удар Израела на Иран као одговор на ракетни напад ће вероватно бити изведен на војне базе и можда обавештајне и командне центре. Барем у почетку, Израел вероватно неће гађати најзначајнија иранска нуклеарна постројења“, пише лист.

Како се наводи у чланку, очигледно је одлучено да се нуклеарна постројења сачувају као мете за касније, у случају да Иран додатно ескалира сукоб.
Иран је 1. октобра покренуо операцију „True Promise II“ као одговор на израелско убиство лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Техерану у априлу и на убиство лидера Хезболаха Саједа Хасана Насралаха заједно са иранским војним саветником, бригадним генералом Абасом Нилфорушаном у септембру.
Иран је током те операције испалио око 200 балистичких пројектила на Израел, рекавши да је 90 одсто њих погодило своје циљеве, навела је јеменска телевизија, пренео је Танјуг.
СВЕТ
Ирански војни званичници најавили ескалацију операција против Израела
Погледајте и:
Коментар