СПОРТ

Калинић о улогама у Звезди: „Ту сам као трећи-четврти тренер“

Звезда је поразила Басконију (78:71) у гротлу Београдске арене у другом колу Евролиге, а Никола Калинић причао је после тог сусрета о искуству које поседује, како утиче на екипу и које су његове улоге, осим оне на паркету.
Sputnik
Крчио је кошаркашки пут рођени Суботичанин од Спартака, преко Новог Сада и Крагујебца, па преко Истанбула, Валенсије, Барселоне, до повратка у Црвену звезду, чији је члан већ био 2014/2015, као и 2021/22.
Сада, са 32 године, дефинитивно спада у искусније кошаркаше уз Милоша Теодосића који има 37 година.
Упркос тријумфу над шпанским представником Калинић је истакао да је било грешака у игри Црвене звезде.
„Нисмо играли сјајно, али измислили смо победу. Мало смо успорили на крају, почели да чувамо резултат, а тога не сме да буде у кошарци. Ту смо погрешили, али је победа на крају најбитнија“, рекао је Калинић.
Када је у питању његова улога у машинерији која је поверена Грку Јанису Сферопулосу, Калинић је објаснио.
„Ту сам увек да кажем нешто паметно у свлачионици. Мислим да имам доста искуства, прошао сам пуно великих тренера да могу нешто и да пренесем на играче, ако хоће да ме слушају. Ту сам као трећи или четврти тренер, после Јаниса, помоћника и Теа“, рекао је Калинић за „Спортклуб“.
Црвена звезда је максимална после уводна два кола. Пао је Париз на страни, Басконија код куће, а у следећем колу црвено-бели иду на ноге Калинићевом бившем клубу – Фенербахчеу.
СПОРТ
Звезда максимална, Грк поручује: „Створићемо тврђаву са навијачима“
Коментар