РУСИЈА

„Велика игра“: Како Украјина глуми жртву док увлачи Белорусију у рат

Кијев покушава да провокацијама увуче Белорусију у сукоб, изјавио је генерал-мајор, заменик начелника главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије, командант специјалних снага „Ахмат“ Апти Алаудинов.
Sputnik
„Ако се сада пребаци тај рат на Белорусију, онда аутоматски испада да се одвија рат са Белорусијом и Украјином, цео НАТО блок ће се аутоматски укључити. Русија ће свакако бити принуђена да се бори и против НАТО-а“, истакао је Алаудинов у интервјуу за телевизију „Белорусија 1“.
Према његовим речима, као што данас Израел на све начине покушава да увуче Иран у рат, тако и Украјина покушава да увуче Белорусију.
Како каже, Кијев таквим методама покушава да створи слику да га наводно напада више земаља одједном и тако се представља као жртва, приморавајући светску заједницу да обрати пажњу на ситуацију.
„Видите, сви нас туку, двојица насрнула на нас, туку некога ко већ лежи!“, оценио је командант „Ахмата“ и додао да је у питању „велика игра“ са циљем да се придобије публика.
Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко прокоментарисао позиве неких украјинских политичара да „крену“ на његову земљу, рекавши да Минск томе не придаје посебан значај, али да је свакако спреман.
РУСИЈА
Лукашенко о позивима да се крене на Белорусију: Нека пробају, чекамо их
Погледајте и:
Коментар