МУЛТИМЕДИЈА

Велико славље у Северној Кореји у фотографијама - у позадини руска лимузина

У Северној Кореји обележена је 79. годишњица оснивања владајуће Радничке партије, а севернокорејски лидер Ким Џонг Ун позвао је странку да предводи постизање револуционарне комунистичке победе, јавили су данас севернокорејски државни медији.
Sputnik
1 / 8

Новинска агенција КЦНА објавила је снимак на којем се види да Ким долази на прославу поводом годишњице Радничке партије са ћерком, док се у позадини види руска лимузина, што је вероватно један од аутомобила које је руски председник Владимир Путин поклонио Киму.

2 / 8

Ким је похвалио Радничку партију Кореје као најдуже владајућу партију на свету која је, како је навео, све своје снаге посветила изградњи моћне државе која је осујетила претње спољних сила.

3 / 8

У дугачкој поруци, Ким је рекао да се Северна Кореја суочава са унутрашњим и спољним изазовима, наводећи да се радници морају идеолошки обучавати и развијати партијску дисциплину.

4 / 8

Руски амбасадор у Северној Кореји Александар Мацегора био је присутан на прослави као Кимов гост, истичући да су две земље ојачале међусобне односе.

5 / 8

Поводом годишњице одржани су концерт и банкет.

6 / 8

КЦНА је објавила у четвртак да је Централни комитет Комунистичке партије Кине послао корпу са цвећем поводом годишњице Радничке партије Кореје.

7 / 8

Свечана атмосфера поводом годишњице.

8 / 8

Ким Џонг Ун поздравља пристуне на прослави.

Коментар